30 Day Braiding Challenge

Huomenna aloitan jälleen jokakesäisen 30 päivän lettihaasteen. Ideana on tehdä eri letti joka päivä kesäkuun ajan ja postata se instagramiin. Olen myös haastanut kaikki insta-seuraajat mukaan julkaisemalla listan leteistä, joita kunakin päivänä tulee tehdä.

List of braids for 30 day braiding challengeMukaan voi liittyä joko vain joinain päivinä tai sitten koko kuukauden ajan. Letitystaidoistakaan ei tarvitse huolestua: jos olet aloittelija, niin tässä pakotat itsesi kokeilemaan uusia juttuja. Jos taas olet kokenut letittäjä, niin yritä keksiä uusia variaatioita ja yhdistelmiä!

Laitan tähän muutaman ohjevideon, jotta jokainen pääsee alkuun, lisää ideoita löytyy mun Instagramista, YouTubesta ja Facebookista.

Day 1: French Braid

Ensimmäisenä vuorossa on ranskalainen letti. Tämä on koko lettitaiteen perusta ja kannattaa opetella! Erilaisia variaatioita on helppo keksiä, tee letti suoraan otsasta niskaan tai sitten vinottain. Kaksi ranskalaista lettiä on varma ja kestävä klassikko tai voit vaikka letittää ranskikset ristikkäin. Tässä tutoriaali ranskalaisen letin tekoon omaan päähän:

Day 2: Dutch Braid

Hollantilainen letti seuraa samaa tekniikkaa kuin ranskalainen, mutta suortuvia siirretäänkin reunalta keskelle alakautta. Sen voi tehdä tiukaksi ja kestäväksi taikka lätyttää muhkeaksi palmikoksi.

Day 3: Rope braid

Köysiletti on nopea ja helppo, mutta hieman keskittymistä vaativa. Yksinkertaisimmillaan köysiletin voi tehdä poninhäntään kahta suortuvaa kieputtaen (allaolevan videon loppuosa). Jos haluat hieman enemmän haastetta, voit tehdä kasvojen ympärille köysiletin, joka kerää hiuksia matkan varrelta:

 

Day 4: 4-Strand braid

Tässä voikin jo alkaa käyttää mielikuvitusta, neliosaisia lettejä on vaikka kuinka. Yksi helppo, nopea ja omaperäisen näköinen idea on tehdä liu’utettu neliosainen letti: