letti lyhyisiin hiuksiin

Mitäs näille lyhyille hiuksille tehtäisiin?

letti lyhyisiin hiuksiin

Hiukset lähtivät hyvään tarkoitukseen, mutta mitäs lettitaiteilija sitten tekee? No, kohti uusia haasteita, eli lyhyiden hiusten lettejä. Jo heti hiustenleikkuun jälkeisenä päivänä Moona ilmoitti haluavansa kaksi neliosaista lettiä!

Onneksi lyhyiden hiusten letitys ei ole minulle kovinkaan vaikeaa, vaikeinta on ehkä saada hyvä idea. Olen letittänyt niin monessa tapahtumassa ja juhlassa, että kokemusta lyhyiden hiusten letityksestä on paljon. Tyttöjeni hiukset ovat kuitenkin samat tutut hiukset, kuin ennenkin pyörteineen ja jakauksineen, vain 30 ja 40 senttiä lyhyemmät. (Lue hiustenlahjoitustarinamme tästä)

Lyhyissä hiuksissa on se hyvä puoli, että ne voivat myös hulmuta auki, eli puolet syyslomaviikosta mentiin näillä kampauksilla:

polkkatukka

Jos kuitenkin haluaa letin, niin helpoin polkkatukan koriste on pieni ranskalainen letti (alussa oleva kuva). Se on nätti, nopea ja pitää hiukset pois kasvoilta. Kannattaa myös kokeilla puoliranskalaisia lettejä, joihinkin hiuksiin ne sopivat paremmin.

Kokeilin myös hieman haastavampaa tyyliä, eli neliosaista silmukkaputouslettiä. Tätä en ole saanut onnistumaan pitempiinkään hiuksiin, mutta jotenkin lyhyen tukan kanssa keskityin enemmän ja kuin ihmeen kaupalla, letistä tulikin hieno:

4-strand loop waterfall

 

Ellille kokeilin pienistä risteilevistä hollantilaisista tehtyä panta-tyyppistä kampausta. Tämä onnistuu varmaan keltä vaan, jolla on aikaa näpertää:

lettipanta

Tytöt ovat olleet oikein tyytyväisiä uusiin kampauksiin, lyhyet hiukset ovat kyllä kivaa vaihtelua. Ja onneksi minulla on vielä yksi pitkähiuksinen prinsessa, joka nauttii joka aamu siitä, että hänen letitystä varten on kolme kertaa enemmän aikaa:

half up 5-strand ribbon braid

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IN ENGLISH:

What does a braider do with short hair? We’ve been experimenting with short hairstyles since the girls donated their long locks to charity last week.

Luckily I’ve got loads of experience of braiding short hair at different events. It’s actually quite easy – my girls’ hair still has the same texture, thickness, partings etc, it’s just 10 and 15 inches shorter.

The good thing about short hair is, that you don’t necessarily need to do anything with it, so the girls have had their hair down half of the time during the past week. But if you want a braid, the easiest braid on a bob is a little French braid. Quick, pretty and keeps the hair out of your face:

letti lyhyisiin hiuksiin

I also tried something a bit more challenging: a four-strand loop waterfall. I never got this to work on long hair really… I think that with short hair, I was concentrating much harder, so it turned out quite nice.

4-strand loop waterfall

All kinds of headbands are nice as well. This corn-row type of braided headband is quite easy, but takes a bit of time:

lettipanta

And luckily I still have my long-haired princess, who is enjoying triple the amount of time for her braids in the morning:

half up 5-strand ribbon braid