Viime viikkojen parhaat

Kyllähän siinä niin kävi, että kone jäi kotiin, kun pyyhälsimme Sodankylän filmifestareille ja samalla unohtui blogin kirjoitus.

Lettihaaste on taas edennyt 10 päivää, vielä joku vuosi saan kaikkien lettien tutoriaalit linkitettyä tänne! Instagramissa on kuitenkin näkynyt ihania lettihaasteen lettejä joka päivä, kyllä te kaikki näköjään olette ohjeet ja ideat löytäneet ihan itsekin!

Ajattelin laittaa tänne nyt muutaman oman lempparin:

lettikampaus

Tässä melkein keskiyöllä otettu kuva. Letitin ensin kolme puoliranskalaista lettiä ja sitten loput hiukset hollantilaiselle letille. Puoliranskalaisia voi tehdä ties kuinka päin ja eri versioina, yksi lempitutoriaaleistani onkin puoliranskalaisen teko kolmella eri tavalla, jossa kaikki kolme tyttöäni ovat malleina.

bubble braid

Tämäkin kuva on aurinkoiselta Lapin reissulta. Erilaiset kuplaletit ovat mun suosikkeja, kun ovat niin helppoja ja nopeita. Tämä pikkuleteillä koristeltu versio ei kylläkään ole ihan nopeimmasta päästä.

 

letitetty panta

Tämä vähän erilainen lettipanta on nimeltään line braid. Siihen minulla ei ole omaa ohjevideota, mutta hyvän videon, jossa näytetään jopa letin teko omaan päähän, löytyy täältä.

punottu letti basket weave

Myöskään punotuista leteistä minulla ei ole ohjetta. Tämä tyyli syntyi, kun aloin vain punomaan hiussuortuvia oikealta vasemmalle. Ensin otin vain kaksi osiota, sitten otin vuoronperään kummaltakin puolelta suortuvan, jonka pujottelin yli-ali-yli toiselle puolelle. Kampauksen loppunutturahäsäkkä on vain kaksi köysilettiä kieputettuna nutturoille.

Huomenna haaste jatkuu merenneito letillä. Eli esimerkiksi ranskalaisella letillä, jossa suortuvia lisätään vain sivusta, ei koko pään leveydeltä. Lopputulos on löysä ja rento letti.