Tytöt lahjoittivat taas hiuksensa

Hiusten lahjoitusTällä viikolla leikkasimme Ellin ja Moonan hiukset ja lahjoitimme ne Little Princess Trustille. Englantilainen järjestö tekee peruukkeja lapsille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sairauden vuoksi.

Tytöt lahjoittivat hiuksensa viimeksi neljä vuotta sitten, jonka jälkeen hiukset ovat taas kasvaneet valtavasti. Tällä kertaa Elliltä saatiin talteen 51cm ja Moonalta 42cm! Nuorin siskokin lahjoitti omat hiuksensa kaksi vuotta sitten, eli nyt meiltä lähti jo viides pussillinen hiuksia hyvään tarkoitukseen! (Aikaisemmat lahjoitustarinat: Lotta, Elli ja Moona)

Hiusten lahjoitus

Olen viimeisen neljän vuoden aikana vastaillut paljon kysymyksiin hiusten lahjoittamisesta. Suomesta ei hiuslahjoituksia vastaanottavaa järjestöä löydy, joten monet suomalaiset ovat halunneet tietää enemmän siitä, kuinka lahjoittaminen käytännössä toimii. Ilokseni olen huomannut, että olemme saaneet todella monet suomalaiset innostumaan hiusten lahjoituksesta. Lahjoitustarionoita saa lukea vähän väliä lehdistä ja sosiaalisesta mediasta.

Koska kysymyksiä on taas tällä viikolla alkanut virrata, päätin koota tähän step-by-step ohjeet.

Millaisia hiuksia voi lahjoittaa:

  • Little Princess Trust ottaa vastaan vähintään 17cm pituisia lahjoituksia.
  • Jos mietit hiusten kasvatusta, olisi niitä mahdollisuuksien mukaan hyvä kasvattaa niin, että pystyisit lahjoittamaan 30cm, näistä lahjoituksista saadaan tehtyä pitempiä peruukkeja.
  • Suurin tarve on yli 41 sentin pituisille lahjoituksille.
  • Luonnollisilla sävyillä värjätyt hiukset hyväksytään

Kuinka lahjoitan hiukseni – käytännön ohjeet:

  1. Pese ja kuivaa hiukset, älä käytä hoitoainetta tai muotoilutuotteita.
  2. Laita hiukset kolmelle tai neljälle poninhännälle. Kiinnitä poninhännät sekä ylhäältä että alhaalta. Jos poninhännät ovat pitkät, laita myös ylä- ja alakiinnityksen väliin yksi tai kaksi hiuslenkkiä. Hiusten lahjoitus
  3. Leikkaa hiukset ylimmän hiuslenkin yläpuolelta. (Tämän jälkeen hiukset on hyvä tasoittaa kampaajalla.)
  4. Laita poninhännät kiinnitettävään muovipussiin ja vahvaan kirjekuoreen ja lähetä osoitteeseen:  The Little Princess Trust, Broadway House, 32-35 Broad Street, Hereford HR4 9AR. UK

Tarkemmat ohjeet löytyy täältä: www.littleprincesses.org.uk

Elli ja Moona ovat todella iloisia uusista lyhyistä hiustyyleistään ja meillä on kaikilla hyvä mieli siitä, että pystymme auttamaan sairaita lapsia, jotka ovat menettäneet hiuksensa. Uusien lahjoitusten kasvattaminen alkaa jälleen!